• PF 2019
          • PF 2019

          • Všem žákům, rodičům a příznivcům školy přejeme - příjemné prožití vánočních svátků a úspěšný vstup do nového roku.

            Kolektiv ZŠ Lipník nad Bečvou, Osecká 315

        • Koledy ,,na schodech"
          • Koledy ,,na schodech"

          • Jsme spolu rádi !

            Po roce Vánoce děti i učitelé přivítali tradičním koledováním ,,na schodech“. Svatá trojice, prskavky, zvonkohra – to vše k tomu patří. Kouzlu koled podlehli všichni a společně si zazpívali naše krásné lidové koledy.

            Zase za rok si určitě nikdo nenechá ujít tuto příjemnou záležitost.

             

        • Školní kolo Olympiády v německém jazyce
          • Školní kolo Olympiády v německém jazyce

          • 18. 12. 2018

             

            Vybraní žáci 8. a 9. tříd se zúčastnili školního kola Olympiády v německém jazyce, která se skládala z písemného testu, vyprávění na vybrané téma a krátkého rozhovoru se spolužákem.

             

            Soutěžící se umístili takto:

             

            1. místo – Josef Zámorský, 9.A, 46,5 bodů
            2. místo – Michaela Škanderová, 9.A, 43 bodů
            3. místo – Klára Krejzová, 9.A, 42,5 bodů

             

            1. místo – Natálie Rýznarová, 8.B, 42 bodů
            2. místo – Alena Horáková, 8. A, 38 bodů
            3. místo – Valerie Škopová, 8.A, 37,5 bodů
            4. místo – Michaela Petrášová, 9.A, 37 bodů
            5. místo  - Jitka Marcoňová, 8.B, 32,5 bodů
        • Beseda s Dominikem Haškem
          • Beseda s Dominikem Haškem

          • V pátek 7. 12. 2018 přivítalo gymnastické centrum ZŠ Osecké 315 brankářskou hokejovou legendu Dominika Haška.

               Toto příjemné setkání bylo určeno nejen žákům školy, ale i zájemcům z řad veřejnosti, prostě všem, kteří obdivují velmi úspěšnou kariéru ,,Dominátora“.  Dominik Hašek zavzpomínal na svoje začátky v Pardubicích i na působení v národním týmu a NHL. Fenomenální brankář trpělivě odpovídal na otázky malých i větších, ať se týkaly tréninků, zápasů, života v Americe nebo koníčků. Velkou radost udělaly besedujícím závěrečné focení a autogramiáda. Stejně jako nezapomenutelný podpis na ledové ploše zanechal Dominik Hašek podpis na zdi u gymnastického centra určené pro autogramy zajímavých hostů a na dresu bývalého hokejisty – pana ředitele.

                Snad si hokejová legenda na naši školu vzpomene při ochutnávání lipnických Andělských pralinek s obrázkem školy, které obdržel spolu s dalšími regionálními produkty jako poděkování za mile strávené odpoledne.

            Libuše Procházková

        • Charitativní akce
          • Charitativní akce

          • Vánoční čas je doba, kterou chceme strávit v kruhu svých bližních, v pohodě a ve zdraví. Ne všichni však berou svoje zdraví jako samozřejmost. Patří mezi ně například vážně nemocné děti s onkologickými onemocněními či s takzvanou nemocí motýlích křídel, kdy se na kůži při jakékoli mechanické zátěži vytváří puchýře a odřeniny.

            Žáci a učitelé  naší školy na tyto nemocné děti nezapomínají a zúčastnili se v letošním školním roce hned dvou charitativních akcí.

             Začátkem prosince jsme se zapojili do charitativní akce sdružení Šance Olomouc – Vánoční hvězda pomáhá nemocným dětem. Letos se tato akce pořádá již 21. rokem. Výtěžek bude věnován Hemato – onkologickému oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Olomouci.

            Každý, kdo si hvězdu zakoupil (prodáno bylo 168 hvězd), přispěl na humanizaci nemocničního prostředí, zajištění zdravotnických pomůcek, sociální a další pomoc dětským pacientům a jejich rodinám, organizaci ozdravných pobytů pacientů atd.

            V těchto dnech jsme zase nákupem dárkových předmětů přispěli na zdravotní pomůcky, ozdravné pobyty a rehabilitace nemocným dětem prostřednictvím organizace Život dětem o.p.s. Koupí magnetky, náramku, balíčku  kávy  či reflexního přívěsku jsme mohli pomoci potřebným a ještě potěšit pod stromečkem své nejbližší.

            Všem, kdo tyto akce podpořil, patří upřímné poděkování..